KONFERENSANLÄGGNINGAR.SE
DET NORDISKA NÄTVERKET FÖR KONFERENSBOKNING konferens i norden Kontur Konferens


KONFERENSANLÄGGNINGAR.SE - HÄR FINNER DU MER ÄN 1000 HOTELL OCH ANLÄGGNINGAR FÖR KONFERENS I HELA SVERIGE HÄR FINNER DU MER ÄN 1 000 HOTELL OCH ANLÄGGNINGAR FÖR KONFERENS I HELA SVERIGE
Ring oss på Kontur Konferens: 08-583 610 60
Maila oss: bokning@konturkonferens.se

Taxinge Slott

Nykvarn, Stockholms län
Taxinge Slott

Historiens vingslag
Första gången man möter namnet Taxinge Näsby Gård är i en medeltida handling från 1281. Här har kända namn från historiens böcker varit med och präglat Taxinges historia. Sten Sture den äldre, Bo Jonsson Grip, Drottning Margareta, Gustav Vasa, August Strindberg och Ingemar Bergman är några namn...

Man valde att riva den gamla huvudbyggnaden, som då stod med entrén mot Mälarens vatten, och den nya byggnaden med sin karaktäristiska fasad stod klar 1813 med sin entré från land. Flyglarna är alltså äldre än Slottet. Arkitekt var Carl Christoffer Giörwell som bland annat även ritat Haga Slott.
Familjen Ernst Sjögren var de sista som bodde på Slottet fram till 1960-talet sen såldes egendomen till Södertälje kommun (från år 2000 tillhör det Nykvarns kommun)

Sommaren 1979 öppnades ett café i huvudbyggnaden som idag har blivit känt som Kakslottet®. Från de 7 sorters kakor som bakades då dukas det idag aldrig upp mindre än 65 olika sorter!

Konferensmiljön
En dag där planering och diskussion kring framtida mål ligger i fokus är det viktigt med en inspirerande miljö!

Taxinge Slott ligger vackert på en udde vid inloppet till Mariefred och Gripsholms Slott. Här är miljön naturskön och gruppen landar på ett sätt som gör att arbetet eller syftet med mötet som ska utföras känns avslappnat redan från början.

I Slottet har vi en större lokal för gruppen upp till 70 personer samt 10 andra lokaler som var och en är unik. Stallet är vår största lokal som vi är otroligt stolta över - den ska bara upplevas! Den gamla höskullen är omsorgsfullt ombyggd till en optimal lokal att ha den stora konferensen för upp till 400 personer, produktvisningen där 600 personer kan se vad som erbjuds eller varför inte låta oss duka upp till fest eller julbordet! Stallet är möjligheternas lokal!

Att vi kan ordna med allt ni behöver för ert arbete är en självklarhet för oss, innan er ankomst har vi den personliga kontakten där vi löser alla detaljer.

Maten och bakverken
Halva nöjet när man lämnar sitt företags väggar är ju maten man blir serverad.

Vårt egna bageri där alla dessa fantastiska bakverk produceras kommer ni att ta del av denna dag. Är det något kanske med choklad, lakrits, vanilj eller något riktigt gräddigt som frestar smaklökarna?

Vår Köksmästare Daniel Magnusson kommer med sin härliga känsla och engagemang för matlagning servera något riktigt smakfullt! Råvarorna väljs med omsorg och blandningen av smakerna är suverän!

Aktiviteterna
Många gånger förhöjs arbetet och kamratskapen i samband med en aktivitet!

Baslägret ligger, med sin 3-minuters promenad från Slottet, vid foten av en klippa inne i en liten vik omringad av en härlig fauna - VACKERT!
Här kan gruppen svetsas samman i till exempel Kampen med olika grenar som skräddarsys efter gruppen eller utmanas i vår Höghöjdsbana 12-15 meter upp bland träden. Lerduveskytte, fyrhjuling, RIB-båt, här har man möjlighet att bryta vardagen totalt och få med sig upplevelsen som kommer vara en snackis länge, länge! Önskar man så får man gärna inta lunchen eller middagen på bryggan med Mälaren under sig, inte mycket slår den kryddan en varm härlig dag.

Vill man fortsätta njuta av miljön här så vill vi varmt rekommendera bastun och vår badtunna, givetvis finns Mälarens vatten att svalka sig i bara metern ifrån. När man sen löst världsproblemen vid elden så kryper man väldigt nöjd ner i sin sovsäck i vår ombonade Kåta. Frukosten får man serverad på Slottet!

Gå in på www.baslagret.nu för att inspireras mer i ert val av aktivitet som passar just er.

Annan övernattning
Vi har ett nära och bra samarbete med Vidbynäs Gård som ligger med 10 minuters bilavstånd från Taxinge Slott.
Vidbynäs Gård har 164 bäddar som vi kan ombesörja i er bokning. Vi sköter hela kontakten och hjälper till med incheckningen.

Behöver ni hjälp med transport så är även detta inget hinder för oss.

Känn er Välkomna!
FÖRFRÅGAN

Detaljerat kundbetyg


Information & bokning
08-583 610 60
Kundbetyg - Konferensindex
av 5
Antal omdömen:
Detaljerad bedömning
Snabbfakta
Största lokal 600
Max restaurang 450
Handikappvänligt Ja
Miljömärkt Nej
Spa Nej
Karta & vägbeskrivning
Lokaler
Se alla lokaler
Läge
Aktiviteter
Se alla aktiviteter
Faciliteter
Se alla faciliteter
Adress
Taxinge Näsby Gods, 15593 Nykvarn
Våra lokaler
Namn Område Bio Skol U-bord Möte Öar Fönster Bild
Aktiviteter på Taxinge Slott
Faciliteter på Taxinge Slott

Försök att specificera ort så mycket som möjligt, ex ”Kungsängen, Upplands-Bro kommun”!

Karta & vägbeskrivning

;
Om ni har besökt Taxinge Slott kan ni fylla i information om erat besök här
Förnamn*
Efternamn*
Kommentar
Besöksdag
Välj vilken dag som ni besökte anläggningen   SNABBFAKTA Taxinge Slott
MAX ANTAL I STÖRSTA LOKAL 600
konferensanlaggningar.se
KONFERENS KONFERENSANLÄGGNINGAR.SE